Arranmore sziget túra

Estimated read time 2 min read

Az Arranmore-sziget Írország egyik igazi rejtett gyöngyszeme. 

Sajnos az emberek hajlamosak kihagyni a látogatást, amikor Donegalt fedezik fel, pedig csak egy kőhajításnyira van a szárazföldtől.

Az Arranmore-szigetet (Árainn Mhór) Donegal nyugati partjainál található.

Arranmore Donegal legnagyobb lakott szigete és Írország második legnagyobb lakott szigete. 2016-ban a szigetnek 469 lakosa volt.

A felfedezni vágyók számára a szigeten számos jelzett ösvény található, amelyek egy folyamatosan változó természeti szépségű tájak mellett vezetnek el, a homokos strandoktól , a világító tornyon át, a tengerparti sziklákig.

A történelem előtti idők óta lakott sziget gazdag és élénk örökséggel és kultúrával rendelkezik, és számos ír hagyomány még mindig virágzik itt.

A szigetet 25 perces komp utazással tudjuk megközelíteni.

A sziget talán legegyedibb látványossága a régi lépcsőket amiket a tengerparti sziklák  köveibe véstek, és egészen a lenti, hullámzó Atlanti-óceánig futnak. Sajnos az Arranmore-sziget lépcsői állítólag rossz állapotban vannak, és nem biztonságos a használata, ezért én nem javaslom, hogy lemenjünk rajta, bármennyire is hívogat 🙂

A szigeten a túra hossza, akár közel 30 km is lehet, így inkább előre beszéljük meg és tervezzünk, hogy mit merre, mennyit túrázunk, és mik azok a helyszínek ahová kocsival jutunk el.

Táv: 0km-30km (választható)

Terep nehézsége: könnyű

Talaj minősége: aszfalt, homok, kavics

Szükséges felszerelés: kényelmes, réteges ruházat, vízálló dzseki, hátizsák nasival és vízzel, kényelmes túra- vagy edzőcipő

Ajánlott korosztály: 0-99

Amennyiben szívesen túráznál itt e-mailben vagy telefonon jelentkezz és egyeztetünk időpontot.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours