Rólam

Estimated read time 3 min read
Estimated read time 3 min read

Váradi Andrea, sport és egészségmentor, túravezető

 

2012-ben kezdtem el rendszeresen futni, azóta nagyon fontos szerepet tölt be az életemben a sport. 2019-ben futottam az első félmaratoni távomat versenyen, akkor még babakocsival.  Ekkor döntöttem el, hogy a maratoni távra már edző segítségével fogok felkészülni. Amint elkezdtem a felkészülést egyre nyilvánvalóbbá vált számomra, hogy mennyire fontos mindig energikusnak és egészségesnek lennem, ahhoz, hogy teljesíteni tudjam az edzéseimet úgy, hogy a maximumot hozzam ki magamból. 2022 májusra párhuzamosan végeztem el a Táplálkozási Tanácsadó és az Edzőképzést. Elkezdtem egyre inkább egészséges alapanyagokat felhasználni az étkezéseimhez, majd egyre többet kísérleteztem vele, hogy számomra minden téren megfelelő élelmiszert vigyek be a szervezetembe. Ezzel egyre inkább jobban és jobban éreztem magam, miközben a teljesítményem is sokkal jobb lett. Ezután megtanultam a humán anyagcsere típus szerinti táplálkozást és jelenleg ez alapján készítek anyagcsere típusnak megfelelő recepteket teljesen személyre szabva.

 

 

Táplálkozási tanácsadó ként kiemelten fontos számomra az egészséges életmód és ezen belül a táplálkozás
és testedzés tudatos gyakorlása. A genetikai típusodnak megfelelően, holisztikus szemlélettel állítom össze az edzéseidet és a hozzá tartozó étrendet. Így mind a genetikai típusodat, mind a lehetőségeidet figyelembe véve segíthetlek Téged a céljaid felé vezető úton. Hiszem, hogy az élet a folyamatos fejlődésről szól és ha van egy célod, akkor kellő tudatossággal, kitartással, elszántsággal el is tudod azt érni.

Elsősorban olyan embereknek segítek, akinek az elsődleges motivációjuk az egészség. Megtanítom nekik mely alapanyagokból hogyan állítsák össze az étrendjüket, ehhez étrendet is írok, hogy legyen miből elindulni. De aki életmódváltásra adja a fejét a mozgásról sem feledkezhet meg, így heti konzultációval egybekötött edzéstervet készítek futó, úszó és online edzésekkel.

Hiszem, hogy a megfelelő étrenddel nem csak az egészséged érdekében teszel meg mindent, hanem ez az, ami közelebb visz a sporttal kapcsolatos céljaidhoz is.

 

Jelenleg is ez a fő profilom, de ez mellett rendszeresen túrázok Írország Észak-nyugati részén és kislétszámú túrákat vezetek. 

 

Képzettségeim:
-Fitnesz, wellnesz tréner
-Táplálkozási tanácsadó
-Humán anyagcsere típusok és a számukra megfelelő étrend
-Ájurvéda
Jelenlegi képzések:
-Sporttáplálkozás- Holisztikus táplálkozási tanácsadó
-Túravezető