2024 program

Estimated read time 6 min read

Szeretnéd látni Írország legkevésbé látogatott és egyben legcsodálatosabb pontjait?

 

 

Túrázz velem olyan helyeken ahová a helyiek is csak kevesen jutnak el. 

Fedezzük fel együtt a lenyűgöző kilátást a fenséges Donegal minden pontján, és csodáljuk meg Írország egyik legfestőibb részét, amely a Lonely Planet „2024-ben a legjobb látnivalók” listáján szerepel.

Donegalt saját politikusai az „elfelejtett megyének” bélyegezték, mivel az a felfogás, hogy a kormány figyelmen kívül hagyja.  Természetesen ennek előnyei is vannak. 

Ez a megye a legkietlenebb, legkevésbé lakott és ennek a természet látja igazi hasznát. Végeláthatatlan szemkápráztató, teljesen érintetlen területeken tudunk túrázni. 

Megtalálható és néhány nap alatt könnyedén végig látogatható a homokos tengerpart, a sziklás tengerpart, a hegyek, erdők, mocsaras vidékek, mind messze a világ zajától. Ha olyan aktív kikapcsolódásra vágysz ahol távol lehetsz a hétköznapi dolgoktól, a embertömegektől és érezni akarod a természetet akkor keresve sem találhatnál erre alkalmasabb helyet a világban. 

Donegalban sokféle élőhely található, és Írország növény- és állatfajainak több mint fele a megyében található. A megye mintegy 11,4 százalékát borítja erdő.

Partvonala miatt Donegal sehol sem esik különösebben messze az óceántól, ami általában véve hűvösebb éghajlatot eredményez, amely jobban hasonlít Skócia nyugati részéhez, mint Írország többi része. Az átlagos júliusi maximumhőmérséklet Malin Headnél mindössze 16,8 °C

A megye belsejében sokkal enyhébb szelek fújnak, a hőmérséklet télen hűvösebb, nyáron pedig melegebb. Az éves csapadékmennyiség a megyében az északkeleti Donegal alföldein található 850 mm-től a nyugati hegyvidéki területeken több mint 2000 mm-ig terjed. Az 1 mm-t  meghaladó csapadék évente több mint 150 napon keresztül hullik Donegal minden területén. Erre érdemes odafigyelni és a megfelelő ruházattal készülni. Kifoghatunk esőmentes napokat, de valószínűbb az, hogy valamelyik napon biztosan szükségünk lesz az esőkabátra.

Rólam:

8 éve élek Donegalban. Bevallom a kezdeti csodálat után egyre inkább kezdtem unalmasnak találni ezt a helyet az állandó nyugalom miatt. Egészen addig amíg el nem kezdtem több időt tölteni a természetben és fel nem fedeztem, hogy megannyi csodálatos hely van itt, amikről még a turista magazinok sem írnak. Azóta számtalan olyan helyen túrázok amiket leginkább csak  helyiek ismernek és térképpel és iránytűvel a kezemben igyekszem minél több új útvonalat találni amelyek újabb csodálatos helyekre vezetnek el engem. Ezek közül a legtöbb helyen az az érzése az embernek, hogy a világ végére érkezett és innen már nem is akar sehova menni.

1, nap érkezés. szállás elfoglalása, étel beszerzése

2, nap túra 

3, nap túra

4. nap túra

5. nap túra 

6. hazautazás

A túrákat magad is összeválogathatod, de én is szívesen összeállítom nektek a programot a kor és az edzettség függvényében. Ezt érdemes telefonon előre egyeztetnünk, ugyanakkor a programváltoztatás jogát fenntartom a helyi időjárási viszonyoknak megfelelően változtathatom az előre megbeszélt napokat.

Választható túrák:


Glencolumbckille túra

Félsziget túra a világ végén

Séta a hullámok és a szörfösök felett

Túra Európa egyik legmagasabb tengerparti szikláin

Az Errigal hegy megmászása

Séta a mesefaluban

Túra és kastélylátogatás a nemzeti parkban

Túra a lápon át az Altan kastélyhoz.

 

A túrákra közepes edzettség szükséges, ezért a távokat érdemes figyelembe venni.

Felszerelés a túrákra, réteges kényelmes öltözet, vízálló dzseki/esőkabát, amiben lehet kényelmesen mozogni, terepre való, túra vagy edzőcipő, váltócipő, hátizsák kis nasival és vízzel.

Turnusok:

Április 24-29 (már csak 2 hely maradt)

Május 29-Június 3

Június 26-Július 1

Július 24-29

Augusztus 16-21

Költségek:

Túravezetés költsége: 150000ft ez tartalmazza a helyismeretet, fuvarozást, ügyintézést, tolmácsolást.

Szállás költsége: kb 100000ft/fő. 

A szállást mindig olyan helyen választom ki ami városon belül van, vagy nagyon közeli, hogy bolt, étterem, take away legyen a közelben és jól felszerelt ház legyen. Az ár peddig annyak fügvényében változhat mennyien jöttök együtt. 4/6/8 főre olcsóbb egy apartmant kibérelni mint 2 főre. Ugyanakkor ha magadnak szeretnél szállást választani ez is rendben van, ez esetben akkor az árat te határozod meg magadnak, csak a helyszín miatt egyeztessünk előtte.

Ezeken kívűl ételre kell költeni, ami ugye nagyon egyéni, hogy kinek mi a megfelelő, szóval itt árban is nagy eltérések lehetnek. Megoldható boltból, napi 20-30euró/fő, de aki naponta legalább egyszer főtt ételre vágyik annak 100 euró is lehet naponta. 

Repülőjegy 15000ft/fő- 100000ft/fő-ig változhat függően attól mennyire korán vesszük meg a jegyeket és mennyi cuccunk van. Ezt én mindenkire rábíznám. 

Jelentkezni telefonon vagy e-mailben lehet.

06/70 280-2545

+353 87/117-0411

kalandturak.irorszagban@gmail.com

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours