Bluestack mountains

Estimated read time 2 min read

A Bluestack hegység nagyon közel van hozzánk, de éveken keresztül hiába csodálhattam az ablakból a szépséges (télen gyakran havas) csúcsait, mert mindenhol azt olvastam és hallottam, hogy oda nem érdemes felmenni megfelelő navigációs tudás nélkül, mert bizony nagyon könnyű eltévedni. 

Most viszont, hogy elvégeztem a tanfolyamot és megszereztem hozzá a kellő tudást, mostmár sokkal bátrabban vágok neki az ismeretlennek, akkor is ha tudom, hogy nincs mindenhol látható ösvény vagy kitaposott út. 

A legelső célpont egy szépséges vízesés volt, ami egy csodálatos völgyben , óriási hegyekkel körülölelve helyezkedik el. Nem mellesleg a kisfiam a legcsodásabb mosollyal az arcán vágott neki, amikor megemlítettem, hogy olyan meredek a vízeséshez vezető hegyoldal, hogy lefelé majd valószínűleg a popsinkon csúszunk majd le 🙂 Ez persze így is volt.

 

 

 

 

 

Második alkalommal már hegymászás volt a cél és olyan szerencsések voltunk, hogy épp egy olyan napon mentünk ki amikor már a hegy lábánál igazi tavasz volt, odafent viszont még néhol térdig jártunk a hóban. 

Biztos vagyok benne, hogy egyre többször megyünk felfedezni ezeket a csodálatos hegyeket és ki tudja, talán még túrákat is szervezünk majd ide.

 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours